Thursday, August 11, 2011

reasoning

assalamualaikum,,

taip tajuk tadi tiba2 terfikir pasal mathematical reasoning yang belajar masa sekolah menengah dulu,, kelakar pula rasanya,,,

tapi entry ni takde kaitan dengan subjek tu or mana2 subjek yang beajar masa sekolah dulu pun,,
hanya bila terfikirkan sesuatu barulah jejari ni akan laju menari di atas keyboard,,

sebenarnya still lagi berfikir sama ada nak tulis peristiwa sebenar or just menganalogikan sahaja peristiwa tersebut,,,

pernah tak korang minta someone buat something demi korang,,
i mean permintaan like 'please win this game for me',,
permintaan yang ada 'for me' kat belakang,,

selalunya para aweks akan minta dengan balaks meraka lah,,,
please tu la please ni la,,,
kalau kadang2 aku akan rasa benda tu sweet,
tapi kalau tiap2 hari tiap2 masa dok 'please,,,,,for me'
aku pun naik lemas, naik rimas mendengarnya,,,mengada tahap apa entah dah tu namanya,,,

aku pernah tak buat macam ni ea?
of course la pernah,,
tapi amatlah jarang untuk aku meminta someone untuk buat something demi aku,,
maybe sebab aku ni jenis tak mengade sangat kot,,perasan nye<<<

takdelah, sebab aku akan rase cam berhutang ngan orang tu,,,
tak tahulah kenapa, tapi memang akan rasa serba tak kena lah,,,

satu peristiwa ni yang aku ingat aku pernah request something kt someone,,
aku request this one person to stop smoking for me,,,
why aku tak rasa bersalah buat permintaan macam ni?
reason 1# sebab ade exchange,, i do something utk dia jugak
reason 2# aku taknak dia kena apa2 penyakit like kanser paru2 ke, kanser tekak k,,,
ade 2 je reason yang nyata, yang tersurat,,,

aku tak tahu apa yang dia konklusikan masa aku minta dia stop smoking tu,,

maybe dia fikir, perempuan kan tak suke lelaki yang smoking, so, aku pun macam tu,,
or maybe dia fikir kawan2 aku tak suka dia sebab dia smoking,,(the truth is ada seorang kawan aku takut tengok dia, aku pun tak taw kenapa,)
or maybe dia fikir aku nak show off??
or maybe dia fikir aku saje2??
or banyak la maybe yang laen,,,
bukan aku yang fikir, so malas nak fikir banyak2,,

tapi kan tahu tak apa reason aku yang sebenarnya,,,
the main reason why i asked him to do that is because i love him,,,
and aku tak tahu kenapa dia tak boleh nak guess dengan betul,,,

lastly aku end up dengan taip benda sebenar,,,
sebab analogi taknak datang2,,,

aku ni jenis buat something memang bersebab kukuh lah,,
kalau takde sebab tu mesti aku tengah jiwa tak tenteram @ JK a.k.a jiwa kacau( bak kate mulaihah)
tapi still sebab JK la aku buat something kan,,,

pendek kata, segala apa yang kita buat mesti ada reason yang tersendiri,,
tak kira lah atas sebab apa sekalipun, logik ke tak logik ke, masuk akal ke tak masuk akal ke,,,,


so,,, ape reason aku buat entry ni???
(krik,,,krik,,,krik,,,)bunyi cik cengkerik tolong jawab,,,


1 comment: