Monday, October 10, 2011

hati vs hati

'awak, awak tak rasa perlu bertanggungjawab ke atas semua benda yang awak pernah lakukan pada saya? bila2 masa awak nak sentuh saya, awak sentuh je'

"kenapa pulak saya kena bertanggungjawab? masa saya sentuh awak, awak tak halang pun, so, maknanya, suka sama suka la kan? bila dah jadi macam ni nak minta saya bertanggungjawab pula"

'tapi, saya pernah bagi warning dah kat awak kan? saya dah kata, jangan sentuh saya kalau awak sayang saya, tapi awak....'

"tapi saya apa? kita sama2 enjoy kan masa tu."

'sekarang saya dah hancur, awak tak rasa apa2 langsung ke? sampai hati awak...'

dialog antara 2 hati.. hati sang perempuan dan hati sang lelaki.

bila mana rasa cinta itu menjelma, sang lelaki akan cuba sedaya upaya untuk memikat sang perempuan,, bila hati sang perempuan itu berjaya disentuhnya, sang lelaki akan menatang hati sang perempuan itu bak menatang minyak yang penuh,, tapi bila sampai satu ketika di mana hati sang lelaki itu mula pudar rasa kasihnya terhadap sang perempuan tersebut, setegar itu sang lelaki sanggup menghancurkan hati sang perempuan tersebut.

bila rasa sayang itu ada, semua perkara jadi menghiburkan.
tapi, bila rasa sayang itu mula hilang, segala perkara jadi celaru.

buat sang lelaki di luar sana, kalau iman tak seteguh mana, janganlah diusik hati sang perempuan. sekali diusik rasa hati sang perempuan tersebut, doakanlah agar usikan itu kekal sepanjang hayat. kalau rasa hati sendiri belum pasti, maka janganlah kamu main2kan rasa hati orang lain. kerna kelak akan ada hati yang terluka.

No comments: